Ekbacken är vår röda ögonsten med vita knutar. Här har avdelningarna sina möten.

Stugan har el, vatten och värme. Det finns ett normalutrustat kök, två spisar, diskmaskin och en mängd köksutrustning. Två större rum med öppen spis, två logement och förråd. Precis utanför husknuten har vi skog med lägerbålsplatser och hajkplatser. Framför huset finns en gräsmatta att ha utomhusaktiviteter på.

På platsen där Ekbacken ligger fanns ett övergivet soldatorp som scouterna fick använda. Det var dock för litet så beslutet att bygga en större stuga fattades. Stugan består av gamla byggbaracker, som användes när Arlanda flygplats byggdes. Eftersom de ändå inte skulle användas när bygget var klart fick vi dem.

Hösten 2007 stod vårt nya toaletthus klart (finns ej med på bild ännu). Det består av en dusch, ett större tvättränna samt fyra vattentoaletter (varav en handikappanpassad) med tillhörande handfat. Vi skänker ett stort tack till Ingegerd Gedin, Hans Sjöblom och Pär von Malmborg och alla andra som gjort färdigställandet möjligt!

Hitta till Ekbacken!

Från Uppsala

Kör Vaksalagatan/C 603/288 ut ur Uppsala, förbi Gränby centrum och Vaksala kyrka och över E4. Kommer du från E4, riksväg 55 och Nyby svänger du av på länsväg 288 mot Östhammar. Sväng höger in på länsväg C 655, precis före Jälla, mot Norrhällby (skylt: ”Norrhällby 3”). Sväng vänster efter drygt en km, vid Åby gård (stort rött häststall), in på en grusväg. En km in, på vänster sida, ligger Ekbacken.

En alternativ väg från Uppsala är att köra länsväg C 653, via Svia och Norrhällby. Tag till vänster vid T-korsningen i Norrhällby på länsväg C 655. Sväng då höger i stället för till vänster när du kommer till Åby gård (eftersom du då kommer från andra hållet). Detta är en lite lugnare väg om man vill cykla, även om det nuförtiden går en cykelväg längs med 288.

Från Bärby, Gunsta och Funbo

Sväng av länsväg 282 i Bärby mot Rasbo på länsväg C 656. Tag till vänster in på länsväg C 655 mot Norrhällby i Gråmunkehöga. Sväng höger efter drygt en km, vid Åby gård (stort rött häststall), in på en grusväg. En km in, på vänster sida, ligger Ekbacken.

Det går också bra att svänga av länsväg 282 i Funbo (C 657) och väster om Bärby (C 655; här finns också en skylt mot Norrhällby).

https://goo.gl/maps/BuiuQLiankahDBCi6