Star camp 2016

Almtuna Scoutkår ordnar varje år ett kårläger för alla våra fantastiska scouter, stora som små. I år åker vi till Kopparbo som ligger i Dalarna. Här finns lägerängar, kanoter, klättervägg och en massa andra aktiviteter – vi kan lova ett spännande lägerprogram. Vi bor i tält och lagar mat tillsammans i vår lägerby.

I år kommer vi ha vårt kårläger ihop med Knivsta scoutkår. Vi har gemensam lägergrupp och har många spännande saker på gång till lägret. Temat är Star Camp och mer om vad som händer på lägret kommer i nästa lägerbrev.

Lägertiden

Det är olika lägertider beroende på ålder och som vanligt är givetvis föräldrar och syskon varmt välkomna att vara med.

Spårare: 3 augusti till 6 augusti

Upptäckare och äldre: 31 juli till 6 augusti.

Vi åker abonnerad buss från Uppsala den 31 juli eller den 3 augusti och hem den 6 augusti.

Lägeravgiften

För scouter och syskon i scoutålder som deltar hela veckan:

1850 kronor inklusive bussresa.

För de scouter och syskon som deltar halva veckan:

1200 kronor inklusive bussresa.

Föräldrar

Betalar vårt självkostnadspris (225kr/dygn) + bussresa 250 kr.

Syskon som är i scoutålder betalar samma pris som scouter. Yngre barn betalar 225 kr per dygn och busskostnad 250 kr.

Anmäl dig gärna så fort som möjligt!

Anmälan gör ni digitalt här!

En anmälningsavgift på 200 kr ska betalas in i samband med anmälan, senast den 31 maj (gäller även medföljande föräldrar). Resterande lägeravgift skall betalas senast 30 juni. Om ni sedan väljer att inte delta i lägret så återbetalas inte anmälningsavgiften.

Avgiften sätts in på kårens plusgiro 22 57 69 – 9.

Glöm inte skriva vem/vilka avgiften avser!

I nästa lägerbrev

I nästa lägerbrev kommer mer om temat, packlista kommer att finnas med och mer information om tider och transporter.

Läger är både det roligaste och det viktigaste vi gör inom scouterna. Då får vi chans att använda allt det vi lärt oss under terminerna. Det är också på läger som man skapar sina djupaste kamratrelationer med sina scoutkompisar och även få en chans att träffa scouter från andra delar av Sverige eller världen.

Läs mer om Kopparbo på www.kopparbo.com. Det är en härlig lägerplats. Kåren har varit där några gånger tidigare.

Ingen skall behöva avstå från ett läger av ekonomiska skäl!

Vill ditt barn åka med, men familjen har inte råd? Det går bra att söka bidrag till lägeravgiften, eller till nödvändig utrustining som t.ex. ryggsäck eller sovsäck. En sådan stiftelse är Majblommekommittén. Insamlade medel från majblommeförsäljningen går oavkortat tillbaka till barn och ungdomar i Uppsala kommun. Det finns även andra stiftelser dit man kan vända sig.

Vi hoppas att du vill hänga med på läger!

Almtuna och Knivsta Scoutkårers lägerkommitté

Frågor?

Har du frågor om lägret?

Kontakta respektive avdelningsledare.