Bli scout!

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Hos oss kan du börja redan när du är 6 år i vad som kallas för bäverscouterna. Därefter börjar du som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet. Man kan självklart även hoppa in även om man är äldre!

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Fyll i rutorna nedan så skickas de till oss i styrelsen så kontaktar vi dig! Just nu har vi väldigt många som vill gå med i vår scoutkår. På grund av att vi är för få ledare kan det vara kö till vissa avdelningar.
  • Fyll i barnets namn
  • Fyll i målsmans telefonnummer
  • Fyll i målsmans e-post
  • Fyll i barnets födelseår
    Vi i Almtuna scoutkår behöver all hjälp vi kan få för att kunna driva vår verksamhet. All hjälp som vi kan få från föräldrar från att bara vara med och stötta under mötestid till att aktivt kliva in och vara ledare tar vi gladeligen emot; eller om du hellre skulle vilja fixa med andra saker som fastighetsskötsel med mera.

Ladda ner